Jak si Připravuji Ovesnou Kaši

To, že se ovesné kaše řadí mezi kvalitní a výživné snídaně, není žádnou novinkou. Taky si i troufám tvrdit, že by ji zvládl připravit kde kdo. Ona v tom totiž není žádná zapeklitá věda.

A já se s vámi dnes podělím o to, jak si ovesnou kaši připravuji já. Snídám ji totiž už asi pátým rokem a pořád mě baví. Ona totiž není žádné ráno stejná.

V tom je to hlavní kouzlo. Každé ráno si ji můžete jinak ozdobit, přidat jiné druhy ovoce, jiné druhy oříšků, nebo třeba i čokoládu. Prostě a jednoduše, co dům dal a na co máte právě chuť.

Základ pro mou ovesnou kaši je ale víceméně stejný. Tak se pojďme podívat na to, jak si ji připravuji já :

Ovesné vločky

Za tu dobu se mi nejvíce osvědčily jemné vločky s klíčky. A mám dvě možnosti. Buď si vločky namočím do vody/mléka den předem (vločky krásně nasáknou vodu a zvýší se celkový objem kaše), nebo si je zaliju až ráno a dám ihned vařit.

Poměr vločky : voda vždy dávám tak, aby vločky ve vodě lehounce “plavali”. Každopádně je potom na vás, jestli máte raději kaše hustší či naopak.

 

Ovoce

Mezi mé stálice patří banány a jablka. To je takový základ. Následně doplňuji o ovoce dle ročního období. V létě to jsou maliny, nektarinky, borůvky,.. V zimě na řadu přichází ovoce mražené nebo třeba mandarinky.

 

Oříšky

Vybrat si můžete opravdu doslova jakékoliv. Já jsem ale milovník ořechových másel, tudíž do každé kaše přidávám lžíci takového másla, které mám zrovna doma. Největší využití u mě ale má bezkonkurenčně kešu a arašídové.

 

Ozdobit a doladit

Jako poslední volím “super potraviny”. Sem se řadí např. chia semnka, konopné semínka, sezamové semínka, skořice, goji, maca, protein, čokoláda, …

 

Můj jednoduchý postup :

  1. Vločky zaliju vodou a nechám vařit.
  2. Do uvařené kaše přidávám lžíci rýžového proteinu, skořici, lžíci maca prášku a trošku vody. Takhle zamíchanou kaši nechávám pár minut odstát.
  3. Mezitím si připravím ovoce, nakrájím ho do misky a přidám kaši.
  4. Následně přidám lžíci ořechového másla, kostičku hořké čokolády, posypu konopným semínkem, goji,….. A snídaně je na světě ! 🙂

 

TIP :

Čokoládu přidávám na horkou kaši, aby se krásně roztopila. Kaše ale rychle chládne a tak se mi někdy úplně neroztopí.

Narozdíl od keramických misek, v kokosových miskách kaše rozhodně rychle nechládne. Je příjemně teplá ještě opravdu, opravdu dlouho.

 

61 total views, 3 views today

1 Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *