mramorová buchta na plech

BUDEME POTŘEBOVAT :

TMAVÉ TĚSTO :

  • 200g pohankové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 40g kakaa (holandké, karob, ..)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 70 ml oleje
  • 4 vejce
  • 300 ml mléka
  • 100 g třtinového cukru (já jsem nakombinovala se stévií)

SVĚTLÉ TĚSTO

  • 250 g jogurtu (nejlépe s vyšším podílem tuku – řecký)
  • 200 g mascarpone
  • dosladit dle chuti

TVAROHOVÁ NÁPLŇ

  • 500g polotučného tvarohu
  • Hořká čokoláda
  • Stévie/med/třtinový cukr dle chuti

 

POSTUP :

  1. V míse smícháme mouku, kakao, PDP, cukr, vanilkový extrakt, olej, vejce, sůl a mléko (smícháme prostě všechny přísady) v jednotné těsto, které následně vylijeme na moukou vysypaný (nebo pečícím papírem vyložený) plech.
  2. Ve druhé míse vyšleháme jogurt s mascarpone a cukrem do hladké směsi, tou následně polejeme tmavé těsto (křížem krážem, ať to má správný efekt).
  3. Výsledné těsto pečeme na 180°C asi 25 minut.
  4. Mezitím si nachystáme tvarohovou náplň – tvaroh smícháme se sladidlem.
  5. Vychladlé upečené těsto rozkrojíme podélně na dvě poloviny a na jednu natřeme tvarohovou náplň, na kterou následně nastrouháme čokoládu.
  6. Přiložíme druhou polovinu a buchta je na světě !

313 total views, 3 views today

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *