Tak z této série se začíná stávat tradice. A hlavně, jakožto člověka milující jídlo a cestování, mě neskutečně baví a naplňuje. V tomdo díle bych vás ráda seznámila i s naším ubytováním, a to z jednoho prostého důvodu. BYLI JSME NADŠENÍ.

Stravování formou polopenze, kavárna přímo v hotelu, pokoje čisté a útulné, z každého balkónku výhled na jezero, soukromá “pláž” přímo před hotelem, 200m od dovolenkové promenády plné stánků s jídlem, oblečením a jiných drobností. Jeho plná obsazenost mluvila taky za vše, rezervovali jsme pokoj totiž jako úplně poslední volný na náš zvolený termín. Ale i tak jsme očekávanou přeplněnost hotelu nějak moc nepocítili.

Jeho název je HOTEL LIDO a jako vždy jsem rezervovala na BOOKING.COM.

A čím jiným bych mohla začít, než snídaní. Tu jsem vyfotila jenom jednou, protože každý den vypadala z 90% stejně. Jen bych řekla každé ráno o něco hůř, co se estetiky jídla týče :D.

Vejce, párky, šunka, tousty, zelenina .. Co na fotce ale není, je každoranní dezert v podobě sladkého pečiva (čokoládový croissant, skořicová rolka a pudinkový šáteček) a taky se z ní nedozvíte, kolikrát jsem šla talíř doplnit :D.

Po takové snídani jsem s přehledem vydržela (nepočítaje nějakou lehkou sváču v podobě zmrzliny nebo proteinové tyčinky – kterou jsem si samozřejmě dovezla, kdyby byla nouze, abych náhodou neumřela hldy :D) až do večeře, která probíhala na podobné bázi.

Vepřové maso, něco jako těstovinový kuskus (ochucený na jedničku s hvězdičkou) a v Maďarsku všudypřítomné noky. Ať už jsme šli do restaurace nebo jedli v samotném hotelu, vždy byly na výběr i noky. Což v Česku není zase tak typické. Mně osobně noky chutnají, takže jsem se jim vůůbec nebránila.

Všimněte si taky toho salátu vykukujícího zprava. To je, prosímvás, ten nejlepší okurkový salát, který jsem kdy jedla. NEKECÁM… A zeleninový vývar, kde pod zeleninovým si prosím představme mrkvovo-hráškový (aka hrášek tvořil vrstvu asi 3 cm od dna a mrkev 3 cm od povrchu).

Další z hotelových večeří – vepřové s koprovou omáčkou (dost podobná naší, jenom bez mléka) a rýží. Porce s rýží byla samosebou moje (hešteg MILUJURÝŽI), porce s hranolkama a volskými oky zase mamky. No a zelenina.

Tolik zeleniny doma určitě k hlavnímu jídlu nejím, ale když vám to někdo nachystá, proč ne, že.

Tady jsme se rozhodli jeden večer zajít do nedaleké restaurace. Je asi známé, že v Maďarsku je levně – což jsem si taky myslela. Nevím, jestli to bylo tou turistickou oblastí, ale za tyto dvě porce jsme nechali v přepočtu cca 800 korun. No a ještě s vodou vlastně.

Chutnat to ale chutnalo BOŽSKY, kuřecí maso upravé na jedničku, žampiony se sýrem na jedničku s hvězdičkou a rýže byla lepkavá, jak já ji mám nejradši. Takže určitě nelituju.

Zase a znovu, určitě poznáte, čí porce je čí :D.

A co by to bylo za dovolenou bez kávy. Co dovolenou… Co by to bylo za DEN bez kávy, abych byla přesnější.

Tady trošku vylepšenější káva. Ledové latté s vanilkovou zmrzlinou při opalovačkách u vody. Tohle byl teprve relax !

Další z mnoha zmrzlin, bohužel už jsem stihla vyfotit jenom kelímky, které jsem prostě nemohla nevyfotit, no usuďte. U tohoto stánku nás milé slečny za obsluhou zlanařili na “fit zero” čokoládovou zmrzlinu. O tom, jak je fit a zero raději polemizovat nebudu, ale jedno říct můžu. Chuť bych od “normální” zmrzliny opravdu nerozeznala.

 

A takhle nějak vypadala moje dovolená u Balatonu. Aby to nevypadalo, že jsme jenom jedli, nene. Pohybu bylo víc než dost, denní plavání a večerní procházky daly taky zabrat ! 😀

 

141 total views, 5 views today

4 thoughts on “Jak jsem se stravovala u Balatonu”

  1. Vypadá to všechno moc dobře. Taky když jsem na dovolené, tak si dopřávám i větší porce. Jinak ta ledová káva musela být vynikající. Hned bych si teď jednu dala 😀

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *